Australia reopens international borders to tourists!

Things Malaysians should know before travelling to Australia! Credit: @evelinaswildlife On Monday, Prime Minister Scott Morrison announced that Australia is ready to welcome all travellers again after almost 2 years of strict border controls and travel restrictions since the early pandemic. Credit: @calebrussell If you’re thinking about taking a trip to the land down under […]

Read More
7 Tempat BEST tengok haiwan bawa keluarga bercuti!

7 Tempat untuk bawa keluarga bercuti dan lihat haiwan!

Cuti panjang dah tiba! Tempat-tempat menarik khas buat pencinta haiwan! Bawa keluarga dan anak-anak bercuti ke tempat-tempat menarik untuk lihat haiwan! Paling best, semua tiket boleh beli secara online di Wonderfly. 1 Februari dan 2 Februari nanti cuti untuk Raya Hari Cina dan jika anda bekerja di kawasan Wilayah Perseketuan Kuala Lumpur, anda juga akan […]

Read More
Pusat Beli Belah Dekorasi Tahun Baru Cina

Pusat beli belah yang meriah dengan dekorasi Tahun Baru Cina!

Pusat beli belah yang ‘HAPPENING’ dengan pelbagai hiasan menarik Tahun Baru Cina! Selepas sahaja Krismas berakhir pada 25 Disember lalu, semua dekorasi Krismas telah diganti dengan hiasan Tahun Baru Cina! Selain dari dekorasi di pusat beli belah, rakyat Malaysia wajib sambut Tahun Baru Cina dengan bunyi mercun, persembahan tarian singa, angpao, buah mandarin dan banyak […]

Read More
Tempat dan aktiviti menarik di Johor - Wonderfly's Blog

12 Tempat dan Aktiviti Percutian POPULAR di Johor!

Apa yang menarik di Johor? Tempat dan aktiviti BEST di Johor untuk anda sekeluarga! Johor Bahru juga antara negeri yang selalu dijadikan sebagai destinasi percutian untuk seisi keluarga. Banyak tempat-tempat serta aktiviti menarik yang wajib anda pergi dan cuba! Wonderfly dah senaraikan 15 tempat dan aktiviti best untuk anda! 12 Tempat & Aktiviti Percutian di […]

Read More
8 tempat sejuk di Malaysia seperti oversea

8 Tempat sejuk di Malaysia seperti di oversea!

Percutian yang nyaman dan menarik di 8 tempat sejuk dalam Malaysia ni! Mungkin ramai rakyat Malaysia yang masih tak berani untuk bercuti ke luar negara yang tengah musim sejuk sekarang ni. Jadi, kita bercuti saje lah di dalam Malaysia! Siapa kata Malaysia tak ada tempat sejuk? Ada tau! Ini adalah tempat-tempat di Malaysia yang anda […]

Read More
tempat-tempat menarik di penang

13 Tempat menarik yang menyeronokkan di Penang!

Tempat-tempat menarik yang WAJIB dikunjungi bila anda bercuti ke Penang! Penang merupakan destinasi percutian kegemaran orang ramai. Penang adalah tempat di mana pengunjung boleh menikmati percutian pulau yang relaxing! Penang juga adalah satu destinasi syurga makanan, kita pekena Nasi Kandar! Destinasi yang sangat sesuai untuk keluarga ataupun bersama kawan-kawan. Sedang merancang percutian ke Penang? Wonderfly dah senaraikan […]

Read More
2H1M Ipoh Aktiviti Menarik

2H1M Ipoh – Aktiviti-aktiviti menarik di sini

Ipoh: Tempat makan yang best dan aktiviti yang menyeronokkan untuk anda! Ipoh mali, Ipoh-Ipoh mali~ Perjalanan ke Ipoh dari Kuala Lumpur mengambil masa dalam 3 jam sahaja. Sukakan tempat seperti gua, batu kapur serta kolam air panas, negeri ini adalah tempat yang sesuai untuk anda kunjungi! Tak lupa juga.. Ipoh adalah tempat sesuai untuk foodie serta art […]

Read More

5 Hotel Staycation Sambut Tahun Baru!

Jom staycay dan sambut tahun baru di 5 hotel ni dan lawati tempat-tempat popular di sekitar hotel! Staycation bersama keluarga atau rakan-rakan anda untuk sambut tahun baru 2022 secara lebih selamat semasa pandemik ni dengan menginap di hotel-hotel ni! Kalau dulu kita sambut tahun baru dengan mengira countdown secara beramai-ramai di Dataran Merdeka, KLCC, Putrajaya dan […]

Read More
8 Taman Tema yang anda WAJIB kunjungi!

8 Taman Tema yang anda WAJIB kunjungi bersama keluarga!

Taman Tema untuk anda kunjungi bersama keluarga sambut krismas dan tahun baru! Masih merancang aktiviti keluarga untuk Krismas dan Tahun Baru ni? Wonderfly dah sediakan 8 taman tema untuk anda bawa keluarga bercuti! Taman tema ni bukan sangat sesuai untuk seisi keluarga dan memang seronok tak terhingga! Jangan lupa patuh SOP dan praktis social distancing! #KitaJagaKita […]

Read More
10 Negara yang terima pelancong dari Malaysia lengkap vaksin!

Rakyat Malaysia yang lengkap vaksin kini boleh melancong ke luar negara!

Nak melancong ke luar negara? Ini negara-negara yang rakyat Malaysia boleh melawat tanpa jalani proses kuarantin! Sejak 11 Oktober 2021, Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob telah memberi kebenaran untuk rakyat Malaysia melancong ke luar negara! Ada beberapa negara yang telah membuka sempadan kepada para pelancong dan tanpa perlu jalani proses kuarantin. Mesti ramai […]

Read More